2018-06-27 08:40Nyheter

Landstinget Blekinge laddar för framtiden

null

Nu kan du ladda din elbil vid sjukhusets parkering i Karlshamn. Två laddstationer med plats för fyra elbilar finns nu tillgängliga för besökare till sjukhuset.

Fler och fler ser sig om efter andra alternativ till bensin- och dieseldrivna fordon. Marknaden för elbilar växer och idag förväntar vi oss att hitta laddplatser för elbilar där vi befinner oss, som på allmänna platser, parkeringar och vid arbetsplatser.

- Vi är väldigt glada över samarbetet med Karlshamn Energi och Klimatklivet och vi ser att efterfrågan på laddplatser ökar. Vi strävar efter att ge våra besökare bästa möjliga service och det går i linje med vårt miljöfokus, säger Per Johansson, förvaltningschef för landstingsservice.

- Tillsammans tar vi ett steg i rätt riktning för att möta framtidens behov av fler lättillgängliga laddplatser. Vi tycker det ska vara enkelt att äga en elbil och ju fler som kör eldrivna fordon desto mindre blir utsläppen men också bullret i vår stad, säger Anders Strange, VD på Karlshamn Energi.

Satsningen på elbilar är en del i Landstinget Blekinges arbete för en långsiktigt hållbar och god miljö.

Kontakt:  
Anders Strange  
VD Karlshamn Energi  
Tel: 0454-818 40   
Mail: anders.strange@karlshamnenergi.se

Per Johansson  
Förvaltningschef Landstingsservice  
Tel: 0455-73 66 00, 0734-47 18 50  
Mail: per.johansson@ltblekinge.se


Om Karlshamn Energi

Karlshamn Energi är ett lokalt energibolag med Karlshamns kommun som hemmamarknad. Vår verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband och Tjänster i moderbolaget Karlshamn Energi AB och Elhandel i dotterbolaget Karlshamn Energi Elförsäljning AB samt Vatten i dotterbolaget Karlshamn Energi Vatten AB. Precis så som vår affärsidé beskriver så strävar vi efter att skapa enkla prisvärda och kundnära lösningar med stark fokus på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständig fokus på utveckling och service. Förutom affärsidén styrs verksamheten efter våra övergripande mål som innebär: Nöjda kunder, Rätt kvalitet, God ekonomi, Bra miljö och Kompetent personal. Vi har en stark lokal förankring och är måna om att hålla en personlig och professionell service mot våra kunder.