2018-07-04 14:50Pressmeddelande

Liveuppdaterade badtemperaturer

null

Var ska vi bada idag? Nu kan du hålla koll på badplatsernas vattentemperatur direkt i mobilen.

Nu ligger bojarna som Karlshamn Energi placerat ut förankrade vid några av kommunens största badplatser. På bojarna sitter sensorer som registrerar vattentemperaturen och i dagsläget kan du följa Kollevik, Sternö, Långasjön och Elleholm.

– Det är ett pilotprojekt som vi satt upp med tekniken LoRa och IoT (Internet of Things). Vi ville testa tekniken och valet föll på badtemperaturer som alltid är ett hett ämne under sommarmånaderna och som våra kommuninvånare har glädje av, säger Patrick Ågren, Affärsområdeschef Bredband.

– Sensorerna på bojarna läses av kontinuerligt, så ofta som vi vill, och i detta fallet uppdateras de ca en gång i timmen. Men de skulle lika gärna kunna fungera som fuktmätare i en källare, eller som en varningsindikator på t ex en vattenledning i sommarhuset eller som ett trygghetslarm för äldre.

LoRa (Long Range) är en standardiserad trådlös teknik som kännetecknas av mycket lång räckvidd, låg energiförbrukning och säker dataöverföring. LoRa har snabbt blivit en av den ledande tekniken för Internet of Things över hela världen och användningsområdet är stort – det är bara fantasin som sätter gränserna.

För att följa badtemperaturerna i din mobil, behöver du ladda ner appen Karlshamn Energi som du hämtar gratis i App Store eller i Google Play.

– Nu hoppas vi bara på att det fina vädret håller i sig så att badtemperaturerna fortsätter visa fina siffror.

 
Presskontakt: 
Patrick Ågren, Affärsområdeschef Bredband, Karlshamn Energi  
Telefon 0454-818 44. Mail: patrick.agren@karlshamnenergi.se

Karlshamn Energi är ett lokalt energibolag med Karlshamns kommun som hemmamarknad. Vår verksamhet bedrivs inom fyra olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband och Tjänster i moderbolaget Karlshamn Energi AB och Elhandel i dotterbolaget Karlshamn Energi Elförsäljning AB. Precis så som vår affärsidé beskriver så strävar vi efter att skapa enkla prisvärda och kundnära lösningar med stark fokus på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständig fokus på utveckling och service.


Om Karlshamn Energi

Karlshamn Energi är ett lokalt energibolag med Karlshamns kommun som hemmamarknad. Vår verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband och Tjänster i moderbolaget Karlshamn Energi AB och Elhandel i dotterbolaget Karlshamn Energi Elförsäljning AB samt Vatten i dotterbolaget Karlshamn Energi Vatten AB. Precis så som vår affärsidé beskriver så strävar vi efter att skapa enkla prisvärda och kundnära lösningar med stark fokus på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständig fokus på utveckling och service. Förutom affärsidén styrs verksamheten efter våra övergripande mål som innebär: Nöjda kunder, Rätt kvalitet, God ekonomi, Bra miljö och Kompetent personal. Vi har en stark lokal förankring och är måna om att hålla en personlig och professionell service mot våra kunder.